DIENSTEN

 

Dierenzorg totaal: De zorg voor uw huisdier aan huis.
Hieronder ziet u een overzicht van de diensten die door mij gedaan worden aan huis:

Nagels knippen
Diabetes begeleiding + consult
Verwijderen van teken (teek)
Vachtverzorging
Wegscheren klitten
Ontvlooien
Ontwormen
Reinigen oren
Zalven van ogen, oren en/of wonden
Verzorging hotspots
Dwang voeren van knaagdieren bij weigering van vast voedsel (interne opname mogelijk)
In geven van tabletten of toedienen geneesmiddelen die voorgeschreven zijn door de dierenarts
Advies over gebitsverzorging en reiniging
Advies over voeding en beweging
Algemene dagelijkse verzorging van uw huisdier aan huis
Katten, konijnen en knaagdieren hotel / opvang
24 uurs zorg opvang voor konijnen, knaagdieren en katten.

Alle dieren zijn welkom bij ons, ook alle hondenrassen zijn welkom!

 

Extra uitleg bij bovenstaande diensten: 

 

Uitleg ontvlooien: door mijn opleiding heb ik veel kennis met producten tegen parasieten zoals vlooien, teken, luizen, zandvliegjes, muggen en stalvliegjes. Afhankelijk van het soort product dient de behandeling tegen deze beestjes maandelijks, per 3 maanden of om de 7-8 maanden te gebeuren.
Wist u dat er voor de toedieningsvorm keuze is uit een pipet, tablet of een halsband? Er zijn namelijk heel veel verschillende producten en merken op de markt waardoor het vaker moeilijk is om zelf een keuze te maken. Daarom help ik u graag bij het kiezen van het juiste soort product en kijken we samen na wat voor u en uw huisdier het beste geschikt is.

 

Uitleg ontwormen: het voorkomen van wormen bij je huisdier is net zo belangrijk als het voorkomen van vlooien en teken. Het ontwormen gebeurd meestal door uw huisdier een tablet in te geven. Ook hiervoor zijn weer heel veel verschillende merken te verkrijgen. Het ene merk biedt een breder ontwormingsspectrum aan dan het andere. Dit maakt de keuze extra moeilijk. De meest voorkomende wormen bij uw huisdier zijn lintwormen en spoelwormen maar ook haakwormen, zweepwormen en hartwormen. Daarom help ik u ook graag hierbij om een geschikte keuze te maken die het beste aansluit bij u en uw huisdier.  

 

Uitleg in geven van tabletten of toedienen van medicatie wat is voorgeschreven is door een dierenarts. Bijvoorbeeld als het niet mogelijk is voor uw als eigenaar om 1 tot 2,3 x per dag op te rijden naar de dierenarts of vervoer te regelen voor de behandeling van uw huisdier.


Beter uitgelegd: als het niet lukt om een voorgeschreven geneesmiddel zelf (zonder hulp) toe te dienen zoals bijvoorbeeld het zalven van een ontstoken oog of oor en het ingeven van tabletten antibiotica.
LET OP: geen behandelingen mogelijk die alleen door een dierenarts gedaan mogen worden! Uw dierenarts bepaald of u (eigenaar) de medicatie zelf kan/ mag geven. Controle consulten en overige medische hulp dient altijd bij de eigen dierenarts te gebeuren.

 

Uitleg algemene dagelijkse verzorging/ thuiszorg: hulp bij dagdagelijkse taken zoals het voeren van het huisdier, geven van vers drinkwater, verzorgen van de leefomgeving, hulp bij het schoonmaken van bijvoorbeeld een kattenbak (reinigen, desinfecteren en ontsmetten volgens schoonmaakprotocol).

Uitlaten van honden = alleen in overleg.